tirsdag den 28. april 2015

Lette røde: Loire, Sicilien og… Bulgarien!



2012 Pithon-Paillé, Grololo VdF
Skøn grolleau fra Anjou, Loire - kører perfekt til min faux filet au cheval (som er overraskende lys og delikat iøvrigt). Grololo er en let og saftig vin med duft af fine skovjordbær, kraftig timian- og især peberkrydring og en animalsk tone af tørret kød. Rigtig flot vin i smagen også, balancen er sat helt rigtigt mellem syre og frisk frugt. Godt lille mineralsk bid i finishen. Lækkert, friskt og letdrukket! 20 dages maceration og 10 måneder på gamle fade. 170,- hos Theis.



2011 Les Vignes de Babass, Roc Cab VdF
Det her er godt! Usvovlet cabernet franc fra Anjou. Og her er der fuld drøn på natur-francen. Supersaftigt, læskende og samtidig med masser af mørke mineraler og et resolut greb. Intens, slank blåbærfrugt med mandel og røde kirsebær-indslag sammen med krydderier af estragon og lidt balsamico.
Af de her fire her er det her klart den bedste. Den er både saftig og vild, en original vin! 11,2% - 215,- Manfreds



2013 Feudo di Santa Tresa, Sicilia Frappato
En fin og saftig frappato, som også gemmer på lidt ekstra der kommer frem hvis man giver den tid og opmærksomhed. Duften er bolche-sød og let æterisk næse med hindbær, æble, fennikel, brie-ost og maltbolcher. Flot næse. Rigtig saftig i smagen med hindbær og let lakrids. En lille støvet tannin er med i finishen, men der mangler nok noget koldt mineral-bid for at det er rigtigt oppe at køre. 12,5%, økologiske druer - yeds. Kjær & Sommerfeldt, 99,-

2013 Eduardo Moriglio, Soli Pinot Noir Thracian Lowland Bulgarien
Ganske imponerende pinot til en lav pris og fx. en trentino-basispinot som Instaglios pinot nero overlegen. Her er fin grønt krydderi af koriander, krondild, enebær-røg og estragon og et snert af pinot-typisk hindbær inde bagved. Sødlig i smagen med relativt lav syre og frugt- og urtebolcher. Minder om fx. basis-spätburgunder fra Baden, sødligt og let staldet - men også med slank og delikat frugt og et fint, pinot-typisk aromaspektrum. 99,- A Vinstouw.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Pendlede frem og tilbage mellem Kbh og Sofia et halvt års tid og havde som regel altid en flaske med hjem i kufferten til weekenden. Eduardo Miroglio, som står bag Soli serien, laver en del gode vine. Novi Pazar, Via Diagonalis og Halla har jeg også haft held med, mens vine fra No Mans Land og Minkov Brothers ikke rigtig er faldet i min smag. Generelt blev jeg positiv overrasket over niveauet i Bulgarien og priserne er rørende lave.